Wie ben ik?

Ik ben een communicatiegericht persoon en geïnteresseerd in moderne, maar ook oude geschiedenis en cultuur. Het ‘nu’ in relatie tot het verleden interesseert me in het bijzonder. Ik vind het ontzettend leuk om groepen van allerlei leeftijden en achtergronden met verhalen, anekdoten, sagen, fictie en feiten te verleiden tijdens een tour. Al wandelend, fietsend of tijdens een bus tour of bootvaart maak ik de geschiedenis en de actualiteit van Berlijn en Potsdam beleefbaar. Beide steden zijn een constante bron van inspiratie voor me.

Ik ben getrouwd met een Duitse man en samen hebben we een tweetalige zoon. Halverwege de jaren negentig ontmoetten wij elkaar in Tilburg. Van 2010 tot en met 2016 woonden en werkten wij in Berlijn en Potsdam.

Neem contact op met me voor een speciale wandeling, bus tour, bootvaart of fietstocht. Wanneer u geïnteresseerd bent in een langer verblijf, organiseer ik uw overnachtingen, museum tours, diners, lunches of anderszins. Ik regel graag bijzondere groepsreizen, ook in samenwerking met andere Nederlands- of Duitstalige gidsen. U kunt me bereiken via het telefoonnummer 0031 (0)6 44 88 14 86.

Ik ben als stadsgids all-round, heb hiervoor de volgende erkenning:

  • gecertificeerd stadsgids Industrie und Handelskammer (IHK Potsdam)
  • licenties van de Stiftung Preusische Schlösser und Gärten (SPSG) om groepen te leiden in de :
    • Neuen Kammern, de gastenverblijven van Frederik de Grote, naast Sans Souci
    • Marmorpalais, het paleis van Frederik Wilhelm II, in de Neuen Gärten

Jeannette Veninga – i-Guide-reizen.com

If you want to know more about my tours of my personal background, you can call me at 00 31 (0)6 44 88 14 86.