Reizen is een passie voor velen; onderweg zijn, landschappen die voorbij trekken, opgaan in mensenmassa’s, geluid en getoeter. Een beleving van andere smaken, geuren, gewoonten en gebruiken. Als Einzelgänger duik je echt diep in een andere wereld, met een partner erbij heb je al een kleine ‘bubble’. Een gedeelde sfeer neem je mee het andere land of community in. Regelmatig zie ik stellen/paren met elkaar op reis en dan denk ik ‘ze hebben het best gezellig, maar ze komen hun bubble niet echt uit’. Ook als twee of drie vriend(inn)en met elkaar reizen, de nieuwe wereld, het nieuwe decor wordt bekeken vanuit een ‘eigen bubble’. Een stad als Berlijn heeft een hoog consumptiegehalte; voor een paar uur kun je een gids inhuren en daarna in je ‘eigen bubble’ weer het decor waarnemen van een bruisende stad.

Reizen kan beter, geloof me! Wanneer je al in Stendal (2 uur afstand van Berlijn) of bij het CS of op de airport in Berlijn opgehaald wordt door een personal assistent/reisbegeleider en gids en je met een comfortabele bus naar je hotel wordt gebracht, heb je net dat beetje extra om uit je ‘eigen bubble’ gehaald te worden. Bij een 4 – daagse reis zit je ongeveer om 15:30 uur in de bus met je pa/gids/reisbegeleider op weg naar een prettig hotel in het centrum van de stad. Bij het hotel kun je je opfrissen en een beetje acclimatiseren. Een uur later haalt de gids je op voor een bezoek aan een typisch Berlijns café voor een introductie van de komende dagen plus een verfrissend, oppeppend drankje!

Voor het diner heb je eerst een fietstour langs de Spree, bij slecht weer een bustour langs verschillende highlights van de stad. Aansluitend is er een tafel gereserveerd voor een kleine groep bij een ‘restaurant dansante’ in Mitte. Neem je dansschoenen mee als je kunt dansen, er is altijd iemand die je de vloer opvraagt! Kun je niet dansen, blijf dan lekker aan tafel zitten genieten van een heerlijk menu met drankjes, vanwaar je de dansvloer goed kunt zien!

De volgende dagen ga je met de bus naar Potsdam en Berlijn, een wervelend programma met wandelingen en tours door Mitte, Joodse Wijk, Fridericianum, en in Potsdam één van de paleizen en natuurlijk de tuinen van Sanssouci bij mooi weer! Wanneer je even richting je ‘eigen bubble’ wilt, stap je uit de bus en kun je een ander moment weer aansluiten bij de groep! De gids/pa/reisbegeleider zorgt er altijd voor dat je op jouw tijd weer in de bus of bij het gezelschap kunt zijn!

Neem contact op via www.i-guide-reizen.com of bel 06 44 88 14 86